Termékek

Vásárlóinknak

Különlegességek

Üzlethálózat

Kapcsolat

AVANTI ablakok 'A' ablakok VIP ablakok 'Ó' ablakok 'B' ablakok IDEÁL ablakok
[Kezdőlap] - Különlegességek

Különlegességek

Szellőzés

A korszerű ablakok -így cégünk termékei is - már olyan jól szigetelnek, hogy az már időnként túlzás. A lakásból nemcsak a meleg nem megy ki, de a levegő sem cserélődik. Ezt a jelenséget sajnos nehéz észlelni. Jelei lehetnek fáradság, álmosság, fejfájás, de ezek olyan általános tünetek, hogy általában fel sem merül a légcsere problémája. Látványos gondot a páralecsapódás, később a penészesedés okozhat. A légcsere hiánya kifejezetten veszélyes is lehet gázfűtéses lakásban, különösen ha más, hagyományos fűtést - pl. kandalló - is használunk. 1 kg fa 6 m3 levegőt használ fel az égéshez, könnyen kiszámítható, hogy egy kis kandallózás mekkora változásokat okoz a levegő összetételében és a légnyomásviszonyokban.

A megoldás meglepően egyszerű ! Biztosítani kell friss levegő bejutását a lakásba. Ez többféleképpen történhet:
Legegyszerűbb a rendszeres szellőztetés - csak erről gyakran megfeledkezünk.

Minden ablakunkban (B és NYB) megtalálható a résszellőző funkció. Enek segítségével folyamatos légcsere biztosítható akár hosszú időn át is. Ilyenkor az ablak bukása csak kb. 2 cm.
Külön beépített szellőztetők, Ventair, Aereco, Rygiel. Mindegyik sokféle altípust, különféle műszaki megoldásokat tartalmaz. Az ideális megoldás megtalálásához munkatársaink szívesen állnak rendelkezésükre.

Minden ablakunk tartalmazza a HJG8 jelzésű adalékanyagot. Ez a stabilizátor a garancia arra, hogy a PVC felület hosszú idő elteltével se sárguljon el

Profiljaink kémiai összetételét úgy alakították ki, hogy ellenálljanak a savas esőnek. A vizsgálatok során több napos tömény kénsav fürdőt kaptak az ablakok és szinte nem hittem a szememnek, mert semmi látható jele nem volt ennek a brutális kémiai terhelésnek. Ami még fontosabb a műszerek sem jelezték az anyag károsodását.

Szigetelés

Az esetek döntő többségében az ablakcsere indoka a lakás hőszigetelésének javítása. Mindenki számára természetes, hogy az új ablak gátat vet az esetleges esővíz befolyásnak is. Nem várt előny viszont, hogy a hangszigetelés is látványosan (hallhatóan) javul. Ha különleges hangszigetelésre van szükségünk figyeljünk arra, hogy a speciális hangszigetelő ablak speciális beépítési technológiát is igényel!!!

Fényvisszaverő üvegek

Manapság nagyon divatos üvegfajta. A cél az, hogy az avatatlan szemek ne bámuljanak lakásunkba, irodánkba. Általában kivülröl csak tükrőződő felületet látunk. DE VIGYÁZAT, ez a hatás éjszaka megfordul !!! A villany felgyujtása után már nem lehat kilátni, de kivülről tökéletesen belátni. A jelenség jellegzetes példáját tapasztalhatjuk naplemente után a Halász Bástyáról. A Hilton szállodára pillantva pontosan nyomon követhetjük a vendégek esti tevékenységét (persze ha nem húzták el a függönyt).

Takarítás

Ez az a téma amihez mindenki ért és senki sem szerei csinálni. Nyilászáróink élettatama nagyságrendekkel növekedket a rendszeres takarítás és karbantartás által.

nyilászáró - ajtó -ablak